Mūzikas Veikals ir paplašinājis klasisko ģitāru klāstu, iekļaujot M.Rodriguez jauno sēriju instrumentus - ECOLOGIA, TRADICION, ACADEMIA, SUPERIOR un MAGISTRAL.
 

“Guiatarras Manuel Rodriguez”

Šī ir otrā pieredzes bagātākā ģitāru ražotāju kompānija Spānijā, kas dibināta 1905.gadā. Mūsdienās uzņēmums apvieno daudzās paaudzēs izkoptās Spāņu ģitāru ražošanas tehnikas ar modernu pasaules redzējumu un vērtībām. Eiropā ražotie instrumenti ir roku darbs, kas izpelnījies atzinību pateicoties ģitāru skanējumam un kvalitātei. Papildus labākās skaņas meklējumiem, M.Rodriguez komanda lielu vērību pievērš ražošanas materiālu un procesu uzlabošanai ar mērķi samazināt radīto dabas piesārņojumu.


ECOLOGIA un TRADICION instrumenti balstīti Eiropas ģitāru ražošanas tradīcijās. To uzbūve, izskats un skanējums pietuvināts klasiskajām ģitārām, kuras radījuši meistari vairākas paaudzes tālā pagātnē. Sekojot tradīcijām, Ecologia ģitāra būvēta tikai no Eiropā pieejama koka - egles, valrieksta, kļavas un akācijas.


ACADEMIA, SUPERIOR un MAGISTRAL instrumenti taisīti pēc oriģinālās spāņu konstrukcijas metodes, kas kopš 19. gadsimta atzīta par karalisko standartu klasisko ģitāru ražošanā.

 

 

  • Taisot Spanish Heel (tulk. spāņu papēdis) ģitāras, tā vietā, lai uzbūvētu ģitāras korpusu un pēc tam pievienotu grifu, ģitāra tiek būvēta ap grifu. Šī metode pieprasa īpašu precizitāti, taču nodrošina precīzāku un ātrāku vibrāciju pārnesi, labāku rezonansi, kā arī ievērojami lielāku konstrukcijas stabilitāti.
 
  • Visas 4/4 pilnā izmēra M.Rodriguez ģitāras ir aprīkotas ar GEWA rokas balstu. Tas novērš potenciālas asinsrites problēmas, ar kurām nereti sastopas ģitāristi, kas daudz laika pavada spēlējot. Noapaļotā ģitāras korpusa mala novērsīs asinsvadu nospiešanu, radot nejūtīgumu un sāpes apakšdelmā. GEWA rokas balsts ir īpašs ar to, ka tas neslāpē korpusa vibrāciju un nesamazina skaņas kvalitāti, kad spēlējot uz tā tiek novietota roka.
 
  • Domājot par ilgtspējību, visām M.Rodriguez ģitārām izmantota dabai draudzīga ekoloģiskā laka, kas pasargā vērtīgo koku no dažādiem vides apstākļiem.  
 

M.Rodriuguez ģitāras pieejamas 3/4, 7/8 un 4/4 izmēros. Tās iespējams apskatīt un iegādāties mājaslapā vai mūsu veikalā - Rīgā, Ulbrokas ielā 30.