Sākot mācīties ģitārspēli, ir ļoti svarīgi izvēlēties pareizo instrumentu. Šajā rakstā mēs izpētīsim dažas no labākajām iespējām iesācējiem, aptverot gan klasiskās (neilona stīgu), gan akustiskās (metāla stīgu) ģitāras.
 
 

KLASISKĀS ĢITĀRAS 

 
1.Valencia
Valencia ir plaši pazīstama firma klasisko ģitāru pasaulē. Šīs ģitāras ir vienas no populārākajām tieši iesācējiem, jo piedāvā labu kvalitāti apvienojumā ar pievilcīgu cenu. Vispopulārākās ir Valencia 200 sērijas ģitāras, tās ir pieejamas dažādos izmēros un krāsu variācijās. Šīm ģitārām piemīt silts un līdzsvarots tonis, un to matētais korpuss ir ērts spēlēšanā un ļoti viegli kopjams. Nobeigumā varam teikt, ka Valencia ģitāras ir paredzētas, lai padarītu mācīšanos un praktizēšanu pieejamu un patīkamu iesācējiem.
 
2. Salvador Cortez
Salvador Cortez ģitāras tiek būvētas pēc tradicionālajām spāņu metodēm, izmantojot augstākās kvalitātes materiālus. Šī zīmola klasiskās ģitāras ir izstrādātas ar precizitāti un cieņu pret ģitāru būves tradīcijām, demonstrējot zīmola apņemšanos ražot instrumentus, kas apvieno izsmalcinātu meistarību ar bagātīgiem, rezonējošiem toņiem. Salvador Cortez Prima-C (matēts korpuss) un Nova-C (lakots korpuss) ir cenas ziņā pieejamākie modeļi, kas ir īpaši iecienīti iesācēju vidū, kas vēlas instrumentu ar individuālu dvēseli.
 
3. Cort
Cort ir vēl viens cienījams zīmols, kas izceļas ar iesācējiem piemērotu klasisko ģitāru ražošanu. Populāra izvēle ir Cort Classic Series (AC) tradicionālā stila ģitāras, kam piemīt uzlabota rezonanse. Starp Mūzikas Veikala klientiem īpaši iecienīta ir AC100DX klasiskā ģitāra. Ar laminētu egles korpusa virsmu un sarkankoka sāniem un apakšu šī ģitāra nodrošina bagātīgu, pilnvērtīgu skaņu, kā arī priecē vizuāli.
 
 
 

AKUSTISKĀS ĢITĀRAS 

1.SX 
Tiem, kurus interesē akustiskās ģitāras, SX zīmols piedāvā virkni pieejamu un labi konstruētu instrumentu. SX SD104 sērijas ģitāras ir lieliskas iesācējiem, pateicoties to cenai un nemainīgai uzbūves kvalitātei. Šīs ģitāras, kas koncentrējas uz ērtu lietošanas pieredzi un spilgtu, daudzpusīgu toni, ir lieliski piemērotas tiem, kas tikai sāk izpētīt akustiskās ģitāras pasauli.
 
2.Cort
Cort, kas pazīstams ar savu kvalitāti un vērtību, arī izceļas akustiskās ģitāras nodaļā. Cort Earth 60. sērijas ģitāras ir izgatavotas ar masīvkoka virsmu, kas nodrošina izteiktāku korpusa rezonansi, kas laika gaitā tikai uzlabosies. Šie modeļi ir piemēroti iesācējiem, kuri meklē uzticamu un skanīgu instrumentu. Earth 60 ģitāras piedāvā līdzsvarotu un artikulētu toni, padarot tās ideāli piemērotas dažādiem spēles stiliem, un to kvalitatīvā uzbūve nodrošina patīkamu mācīšanās pieredzi.
 
3.Baton Rouge 
Baton Rouge ir samērā jauns zīmols, kas spējis iegūt popularitāti ar augstas kvalitātes akustiskajām ģitārām. Baton Rouge X11LS ir akustiskā ģitāra, kas piemērota iesācējiem, kuri meklē ērtu un viegli spēlējamu instrumentu. Šī ģitāra ar savu skaidro un silto toni nodrošina daudzpusību un ērtības tiem, kas sāk savu muzikālo ceļojumu.