Uz Mūzikas Veikalu ir atceļojis jauns un īpašs pievedums - Hokema kalimbas un sansulas. Šajā rakstā mēs iepazīstināsim ar Hokema kompānijas vēsturi un darbu, kā arī tuvāk apskatīsim Mūzikas Veikalā atrodamos Hokema instrumentus.

Kas ir Hokema? 

1985.gadā, mazā Vācijas pilsētā, dibinātais ģimenes uzņēmums ir izaudzis par vienu no pasaulē vadošajiem kalimbu un sansulu ražotājiem. Papildus augstajiem kvalitātes standartiem, Hokema kļuvusi ievērojama ar inovatīvu pieeju kalimbu skanējumam un ražošanai.

Turot rokās kādu no Hokema darinātajiem instrumentiem, uzreiz sajūtama kvalitāte, ar kuru kompānija izpelnījusies cieņu visā pasaulē. Vācijā ražotās kalimbas un sansulas ir roku darbs, kurām izmantoti tikai augstākās kvalitātes materiāli.

Papildus tam, kompānija pievērš īpašu uzmanību ilgtspējības jautājumiem - instrumentiem un to iepakojumiem tiek lietoti dabai draudzīgi materiāli, un ražošanas procesos tiek izmantota saules enerģija.

Kas ir Hokema sansula?

2001.gadā uzņēmums piedzīvoja lielu izrāvienu, kad Pīters Hokema (kompānijas izveidotājs un īpašnieks) izgudroja un patentēja sansulu. Atšķirībā no parastas kalimbas, sansulai ir cita veida korpusa uzbūve, kas veidota, lai iegūtu papildus rezonansi. Koka pamatne ar metāla mēlītēm ir nostiprināta uz bungu plēves, kas pārvilkta ap koka korpusu. Tādā veidā instruments iegūst ne tikai bagātīgāku un skaļāku toni, bet arī garāku izskaņu, kuru var izmantot, lai iegūtu vibrato veida efektu.

Sansula Basic Mūzikas Veikalā šobrīd pieejama divos izmēros - ar 9 la minora toņiem un 11 sol mažora toņiem. Šī sansulas modeļa membrāna taisīta no celulozes un skan lieliski, taču tā ir jāsargā no mitruma un asiem priekšmetiem. 9 mēlīšu modelim ir pieejama izturīga soma instrumenta pasargāšanai.

Ja meklējat sansulu, kas piemērota kā pieaugušajiem, tā bērniem, tad Sansula Renaissance būs īstā! Tā tikusi speciāli radīta izmantošanai skolās un bērnu dārzos. Šīs sansulas membrāna ir veidota no REMO firmas plastmasas bungu plēves, tāpēc būs daudz izturīgāka un ne mazāk skanīga.

Hokema kalimbas

Hokema klasiskās kalimbas pieejamas dažādos izmēros, skaņojumos un dažādu toņu skaitu (ar 7, 9, 11, 15, 17 un 18 toņu mēlītēm). Šo instrumentu korpuss veidots no rūpīgi apstrādāta, augstas kvalitātes Amerikas ķiršu koka, kuru ir patīkami turēt rokās.

7 un 9 toņu Hokemas kalimbām pieejamas Elektro versijas, kas aprīkotas ar iebūvētu Piezo skaņas noņēmēju (ar 6.35 mm jack izeju). Tas ļaus ierakstīt skaņu no instrumenta bez papildus mikrofoniem.
 
Hokema Twin kalimba ir īpašs modelis, kas aprīkots ar 2 toņu mēlīšu kopām (2x 9) un ļauj šo instrumentu spēlēt arī divatā. Twin kalimbu var izmantot kā terapijas vai meditācijas rīku, kā arī to var padarīt par jautru spēli ar draugiem vai ģimeni.


 

Hokema kalimbas un citus mūzikas instrumentus iespējams apskatīt un iemēģināt Mūzikas Veikalā Ulbrokas ielā 30, kā arī pasūtīt mājaslapā.
Gaidīsim Tevi ciemos!