Mūzikas veikalā ir jaunumi ne tikai mūzikas instrumentu spēlētājiem, bet arī tiem, kuru “instruments” ir balss!

Blubberschlauch vokālā trubiņa ir paredzēta efektīvai balss trenēšanai, iesildīšanai un pat ārstēšanai. Pirmie pozitīvie efekti novērojami jau pēc 2-3 treniņa minūtēm - balss jūtas relaksētāka, plašāka un brīvāka. Šādas trubiņas izmanto dziedātāji, aktieri, publiskie runātāji, logopēdi un ne tikai.
Balss terapija, izmantojot Blubberschlauch, balstās uz metodi, ko 1960.gados izstrādāja somu fonētiķis Antti Sovijarvi. Somu logopēde Marketta Sihvo šo terapijas veidu adaptēja un optimizēja, lai ārstētu dažādus balss traucējumus.


Kādos gadījumos ir noderīgs Blubberschlauch balss trenažieris:

Ja balss ātri “nogurst” no dziedāšanas vai runāšanas, un ik pa laikam sanāk mocīties ar balss pārslodzi.
Pretestība, ko, dziedot trubiņā, rada pudelē ielietais ūdens, liek aktivizēties vēdera un diafragmas muskuļiem, noņemot lieku sasprindzinājumu no balss saitēm.

Ja vēlies iesildīt balsi, netraucējot apkārtējos ar skaļiem vingrinājumiem.
Tāpat kā pirms sporta treniņa ir svarīgi iesildīties, iesildīšanās ir nepieciešama arī pirms dziedāšanas vai tad, ja nepieciešams ilgstoši izmantot balsi - pirms koncertiem, mēģinājumiem, mūzikas stundām, pirms publiskām runām, gariem video zvaniem u.c.
Ūdens radītā pretestība slāpēs skaņu un padarīs balss iesildīšanas procesu daudz klusāku, neatņemot no vingrinājumu efektivitātes.

Ja vēlies attīstīt un nostiprināt pareizu balss veidošanas tehniku, kas ilgtermiņā netraumē balssaites.
Neatkarīgi no tā, vai izmanto balsi dziedāšanai vai runāšanai, svarīgi iemācīties pareizi izmantot ķermeņa atbalstu skaņas veidošanā. Blubberschlauch izmantošana pat pēc dažām minūtēm ļaus sajust atšķirību balsī, taču vislabāk trenēties ir regulāri. Pietiekami ilgi un regulāri trenējoties ar vokālo trubiņu, pareizā balss veidošanas tehnika sāks sanākt arvien dabīgāk. Kad īstā balss veidošanas sajūta būs nostiprinājusies muskuļu atmiņā, par to vairs nebūs jādomā, jo ķermenis jau būs pieradis izmantot diafragmas atbalstu skaņas veidošanā.



Muzikasveikals.lv iespējams iegādāties Blubberschlauch vokālo trubiņu gan atsevišķi, gan komplektā.
Komplektā ietilpst viss nepieciešamais, lai sāktu treniņu:
  • vokālā trubiņa, kas taisīta no medicīniskā silikona;
  • speciāla, aiztaisāma pudele;
  • pudelei uzskrūvējams trubiņas stiprinājums, kas palīdz kontrolē cik dziļi tā ir iegremdēta ūdenī, tādejādi regulējot pretestības stiprumu.