Izvēlēties savu akustisko ģitāru nav nemaz nav tik vienkārši, jo viegli var apmaldīties dažādo zīmolu, formu, materiālu un krāsu izvēlē.
Uzreiz gan jāpaskaidro, ka akustiskās ģitāras iedalās divējādi - klasiskajās (ar neilona stīgām) un vesterna tipa (ar metāla stīgām).
 
 

Klasiskās ģitāras

 
Klasiskās (Spāņu) ģitāras ir ar neilona stīgām. Šo ģitāru pirmās trīs (1/2/3) stīgas ir veidotas no tīra neilona, bet basa (4/5/6) stīgas ir ar neilona serdi, kam apkārt aptītas metāla stieples. Neilona stīgas palīdz iegūt smalkāku un maigāku toni, kas raksturīgs šiem instrumentiem. Ar šīm stīgām ir arī vieglāk mācīties spēlēt, jo tās ir daudz mīkstākas, līdz ar to mazāk traumē pirkstus. Šīs ģitāras ir pieejamas arī samazinātos izmēros, kā 3/4 un 1/2 no oriģinālā izmēra, kas palīdz apgūt ģitārspēli arī ļoti jauniem un maziem ģitāristiem. Klasiskās ģitāras grifs ir gandrīz vienādi plats visā tā garumā.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Akustiskās ģitāras

Akustiskās ģitāras, kuras dēvē par "steel guitar", "western" vai "dreadnought" ir ar lieliem, akustiskiem korpusiem un metāla stīgām. Liels korpuss nodrošina spēcīgu toni un bagātīgu rezonansi, kas ir piemērota mūzikai, ko spēlē uz šādām ģitārām. Tā kā stīgas ir metāla, tad pati ģitāra ir veidota izturīgāka kā klasiskā ģitāra, jo metāla stīgas rada daudz lielāku spriegumu uz ģitāras korpusu un grifu. Pirmā un otrā stīga ir metāla stieples, kamēr 3/4/5/6 stīgas tiek pītas no vairākām metāla stieplēm.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ieteikumi:
 
  • Iesācējiem, lai apgūtu ģitārspēles pamatus, pilnīgi pietiks ar sākuma līmeņa instrumentu 50-100 eiro robežās. Labi varianti būs arī dažādi ģitāru komplekti, kur jau ir iekļauts viss primārais, kas nepieciešams ģitārspēles apgūšanai, piemēram, soma, skaņotājs un citas noderīgas lietas.
 
  • Budžeta modeļiem rūpnīcā liktās stīgas pārsvarā ir zemas kvalitātes, tāpēc labs stīgu komplekts, kurš tiek uzlikts pēc ģitāras iegādes, nāks tikai par labu instrumenta skanējumam.
 
  • Ražotājam, jeb ģitāras modelim nav liela nozīme, jo pat viena ražotāja viena modeļa ģitāras katra var skanēt nedaudz citādāk. Katra ģitāra ir unikāla un liela nozīme būs tajā, kā ar to apiesies un par to rūpēsies.
 
  • Lētākas ģitāras parasti tiek gatavotas no saplākšņa, kas, kā jau mēdz gadīties, kļūstot vecāks, nebūt nekļūst labāks. Dārgāku ģitāru virskārta tiek veidota no īsta koka, kombinācijā ar saplākšņa pamatni un sāniem. Šīs ģitāras dēvē par Solid Top ģitārām. Kāds pluss ir viengabala kokam pret saplāksni? Skaņa Solid Top ģitārās rezonēs daudz labāk kā saplākšņa instrumenti un gadiem ejot, to skaņa kļūs tikai labāka.
 
  • Nobeigumā jāatzīst, ka ir viegli apmaldīties daudzveidīgo ģitāras materiālu, krāsu un dekorāciju pasaulē, tomēr svarīgi paturēt prātā, ka vislabāk savu izskatu saglabā dizaina ziņā vienkāršas un naturālas ģitāras, tādēļ labāk izvēlēties caurspīdīgu apdari, kur redzama koka patiesā tekstūra.  
 
 
Informācijas pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz Muzikasveikals.lv ir obligāta.